Kezdőlap EGÉSZSÉG Ismerős ez a 10 általános alvási probléma? Így tudod egyszerűen megoldani őket!

Ismerős ez a 10 általános alvási probléma? Így tudod egyszerűen megoldani őket!

Hirdetés

Senki sem tagadhatja azt a tényt, hogy az alvás nagy szerelmünk, és ez mindig is így lesz. Még akkor is, ha ellenkezel, előbb vagy utóbb aludnod kell.

 

Hirdetés

Tudta, hogy ha több mint 72 órán keresztül nem alszol, az életveszélyes is lehet? És ez tényleg nem vicc! Tudományosan bizonyított. Ismerve azonban a tényt, hogy a világ milyen ütemben halad, mi pedig próbálunk vele lépést tartani, nehéz egy igazán jó éjszakai alvás elcsípni, ami jó néhány egészségügyi problémát okoz, és néha nem tudunk tenni semmit ellene.

Annak érdekében, hogy segítsünk az álmatlanság elleni küzdelemben, íme, az alvásproblémák listája és a módszerek, amikkel felveheted a harcot ellenük.

1. Ébredés a hátfájással

Az egyik legrosszabb és a leggyakoribb probléma, amellyel mindannyian szembesülünk már. Ha hátfájással ébredsz, aludj úgy a hátadon, hogy a lábad alá teszel egy párnát, így a tested természetes görbülete lesz. Ha az oldaladon alszol, tartsd párnát a lábad között. A hátfájdalom pillanatok alatt megszűnik!

2. Alvás nyaki fájdalommal

A háton alvás, azaz hanyatt fekvő pozíció az ajánlott.

3. Horkolás

A párod nem tudja abbahagyni a horkolást? Aludjon az oldalán, vagy próbálja meg a párnát, úgy elhelyezni, hogy az egyenesen tartsa a fejét és a nyakát. Vannak speciális gyakorlatok is, amelyek meg tudják erősíteni a nyelv és a torok izmait.

4. Lábgörcs

A legjobb módja, hogy elejét vegyük az éjszakai lábgörcsnek, hogy elvégzünk egy rutin nyújtási gyakorlatot lefekvés előtt. Lehet, érdemes volna rendszeresen jóga órákat is venni.

5. Gyomorégés / lábfájdalom

Polcold fel a lábad párnával. Ugyanakkor korlátozd a koffeinbevitelt 6 órával lefekvés előtt, masszírozd vagy dörzsöld át a lábad. Hiszed vagy sem, a baloldalon alvás megakadályozza, hogy az étel visszajusson a nyelőcsőbe, ezáltal megelőzve a gyomorégést.

6. Vállfájdalom

Ha vállfájdalommal ébredsz fel, akkor nagyon tanácsos, hogy ne aludj hason fekve. A CNN szerint a háton való alvás a legegészségesebb. Ha ez nem működik, próbálj az oldaladon aludni.

7. Nem tudsz elaludni

Kapcsold ki mobilodat és számítógépet, ne fogyassz koffeint 6 órával lefekvés előtt, és próbálj meg gyakorlatokat végezni, amikor felébredsz, és délután is. Ez felpezsdíti majd a vérkeringésedet, ami jót fog tenni. A relaxációs hanganyag is sokat segít lefekvéskor.

8. Folyamatosan felébredsz

Komolyan, kapcsold ki mobilod lefekvés előtt. Lefekvés előtt minimalizáld az alkohol fogyasztást. A szoba hőmérséklete pedig lehetőleg ne haladja meg a 20°C fokot.

9. Nem tudsz reggel felkelni

Sokan szembesülünk ezzel a problémával, de elég egyszerű megoldás. A kulcs az ismétlés, ezért minden reggel, akár a hétvégéken is, ébredjen fel ugyanakkor. A hajnali 3:00-kor való lefekvés sem sokat segít.

10. Lazíts

Kövesd ezeket az egyszerű lépéseket a tökéletes éjszakai alvás érdekében. Ha továbbra is fennáll a probléma, keress fel szakembert.

Hirdetés