Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 8 fölöslegesnek tűnő dolog, amiről nem is gondolnád mire jó! A 4....

8 fölöslegesnek tűnő dolog, amiről nem is gondolnád mire jó! A 4. teljesen meglepett minket!

MEGOSZTÁS

A háztartási tárgyainkon vannak olyan nagyon jól elrejtett funkciók, melyek elsőre fel sem tűnnek. Pedig most olyan szuper titkokat árulunk el, melyekre nem is gondoltál volna soha!

1. Lyukak a vászon cipőn

Biztos megfigyelted már, hogy a kedvenc cipőd oldalán vagy 2 vagy 4 darab lyuk. Gondolkoztál már el rajta, hogy azon túl, hogy szellőzzön a láb, miért vannak azok ott? Ha valakinek keskenyebb a lába, és nem áll rá rendesen a cipő, akkor ezekbe a lyukakba is fűzze be a cipőfűzőt, és akkor sokkal jobban fog állni a lábán a cipő.

2.Bojt a sapkán

Kezdetben csak a tengerészeknek volt bojtos sapkájuk, de mára már eléggé elterjedt ez a dolog. Mindez azért került a sapkára, hogy a díszítésen túl védelmet is nyújtson a fejtetőnek.

3.”Szárnyak” az üdítős dobozon

Nyomjuk bele a szívószálat a dobozba, majd hajtsuk fel a két szárnyat, és annál fogva fogjuk meg. Ha a doboz hasát fogjuk meg, akkor kinyomjuk belőle a levet, és kispriccel.

4.Lyuk a spagettis kanál alján

Nagyon hasznos kis találmány. Ha ebbe a lyukba tesszük a spagettit, és úgy tesszük a vízbe, akkor nem fog szétesni, és egy mozdulattal ki tudjuk majd venni. Így nagyon jól le tudjuk csorgatni róla a vizet. Ezt a lyukat eredetileg a száraz tészta mérésére használták.

5.Üveg, vagy műanyag palack alján levő szám

A palackok alján háromszög jelzésben található számok az újrahasznosíthatóságra utalnak. Vannak, amelyikek annyi káros anyagot tartalmaznak, hogy nem érdemes újratölteni őket, hiszen használatuk által egészségünket kockáztatjuk.

6.Számok a kozmetikai termékeken

A kozmetikai tégelyen háromszög jelzésben található számok arra utalnak, hogy felbontás után hány hónapig használhatjuk nyugodtan az illető terméket.

7. Gyerekzáras kupakok

A vényre kapható gyógyszerek között egyesek olyan komoly gyerekzárral vannak ellátva, hogy még a felnőtteknek is problémát okoz a kinyitásuk. Ha nincs gyerek a közeledben, akkor nyugodtan hatástalaníthatod a gyerekzárat. Vedd ki a kupakot a helyéből, fordítsd meg, és úgy tedd vissza.

8.Kenyér frissessége

Az előrecsomagolt kenyerek lezárójának színe arra utal, hogy melyik nap csomagolták. Így nem csak azt fogod megtudni, hogy meddig ehető, hanem azt is, hogy mikor csomagolták. Válassz minél frissebb kenyeret.

loading...