Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI 10 trükk a tökéletes manikűrhöz szépségszalon látogatása nélkül!

10 trükk a tökéletes manikűrhöz szépségszalon látogatása nélkül!

MEGOSZTÁS

Nem kötelező állandóan manikűröshöz menned, csak azért, hogy magadon viseld mindig a legújabb trendet. Otthon, te magad is gondoskodhatsz arról, hogy ápolt, és tökéletes legyen a manikűröd. Ha olyan alkalom adódik, akkor pedig nyugodtan menj el manikűröshöz, hiszen megérdemled néha.

1. Reszelés

A körömvágás helyett jobb, ha hetente egyszer lereszeljük a körmeinket. Mindig legyenek szárazak, amikor reszeljük őket. Ne végezzünk oda-vissza mozgást, csak az egyik irányba reszeljük. A sarkaktól befele, a közép felé haladjunk.

2.Körömfehérítés

Egy régi fogkefére tegyünk egy kevés fogkrémet, vizezzünk be az újjainkat, és dörzsöljük át alaposan. A vizes fogkefét mártsuk szódabikarbónába, és ezzel is dörzsöljük át a körmöket.

3.Körömágy

Ha vissza szeretnénk tologatni a körömágyra ránőtt bőrt, akkor mindenképp egyszer áztassuk be a kezeinket langyos vízbe, és utána fogjunk neki a műveletnek. Egy csésze langyos vízben oldjuk fel egy teáskanál szódabikarbónát, és ebben áztassuk az ujjaink 15 percen keresztül, majd egy fa pálcával toljuk vissza a bőrt.

4. Körömlakk

Mielőtt felvinnénk egy újabb réteg körömlakkot egyszer mindenképp szabaduljunk meg a régitől.

5.Buborékok nélküli lakk

Ha sok buborék van a körömlakkban, akkor azt jelenti, hogy túlságosan felráztuk használat előtt. Következő alkalommal ne rázzuk, csupán egy kicsit forgassuk a tenyerünkben.

6.Gyors száradás

Ha azt szeretnénk, hogy hamarabb megszáradjon a körömlakkunk, mártsuk gyorsan jéghideg vízbe az ujjainkat. Tegyünk néhány jégkockát is a vízbe. Ha szárítóval fújjuk, akkor az nagyon kiszárítja a körmöket, és töredezettek lesznek.

7.Francia manikűr

Nagyon egyszerűen elkészíthetjük mi magunk otthon is. Ragasszuk le egy ragasztószalaggal a körmünk nagyrészét, majd a végeket fessük fehérre. Mikor megszáradt, vegyük le a ragasztót, és fessük ki azt a részt is.

8.Elkenődött körömlakk

Ha kikenődött a bőrrészre is a körömlakk, mártsuk egy tálka vízbe az ujjaink, majd egy fültisztítópálcika segítségével töröljük le a bőrről a lakkot.

9. Fogpiszkáló

A bőrre kikenődött körömlakkot nagyon jól le lehet szedni egy fogpiszkáló segítségével is. Mártsuk egy kevés körömlakk leszedőbe, és piszkáljuk le a fölösleges körömlakkot.

10. Körömlakk eltávolítás

Tegyünk egy kis üvegbe egy darab szivacsot. Úgy illesszük bele a szivacsot, hogy jól szoruljon. Öntsünk rá körömlakk leszedő oldatot, majd nyomjuk bele egyenként az ujjainkat, és mozgassuk meg alaposan.

loading...